Oversigt over tidligere udmeldte puljer.
I Trepartsaftale om ekstraordinær hjælp til elever og lærlinge samt virksomheder (håndtering af ubalance i Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) er der som led i ”Styrkelse af de offentlige velfærdsuddannelser” afsat en ramme til initiativer rettet mod det offentlige arbejdsmarked, heraf anvendes 23 millioner kroner til en pulje til en særlig indsats for fastholdelse af elever på social- og sundhedsuddannelserne med fokus på sprogstøtte.
I Aftale om ”Fra folkeskole til faglært – erhvervsuddannelser til fremtiden” fra november 2018 indgår et ønske om at styrke ritualer og traditioner omkring erhvervsuddannelsernes afslutning. Dette skal medvirke til at sikre et attraktivt undervisningsmiljø på uddannelserne.
Formålet med puljen er at styrke sammenhængen mellem skoleundervisning og praktikoplæring i erhvervsuddannelserne.
I den politiske aftale "Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden" af 22. november 2018 indgår et ønske om at styrke og tydeliggøre dannelsesaspektet i erhvervsuddannelserne. Som følge af aftalen er der afsat midler til program om karakterdannelse i erhvervsuddannelserne.
Med aftalen "Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden" af 22. november 2018 er der afsat 1,5 millioner kroner årligt i 2019 og 2020 til en forsøgsramme inden for social- og sundhedsuddannelserne for at tilvejebringe flere praktikpladser.
Puljen skal bidrage til, at der udvikles digitale og interaktive undervisningsmaterialer af høj kvalitet til fag på grundforløb og hovedforløb på erhvervsuddannelserne med henblik på at styrke elevernes læring og trivsel.
Med aftalen "Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden" af 22. november 2018 er der afsat 1,5 mio. kr. årligt i 2019 og 2020 til en forsøgsramme inden for social- og sundhedsuddannelserne for at tilvejebringe flere praktikpladser.
Midlerne fra forskningsprogrammet skal bruges til implementering af erhvervsuddannelsesreformen.
Flere skal motiveres til at vælge en social- og sundhedsuddannelse og gennemføre den. Regeringen og Dansk Folkeparti har afsat midler til aktiviteter, der kan skabe mere synlighed om social- og sundhedsuddannelserne.
Task forcen om social- og sundhedsmedarbejdere, som blev nedsat af Regeringen, KL og Danske Regioner med aftalen om kommunernes økonomi for 2020 og aftalen om regionernes økonomi for 2020, vurderer samlet set, at der ligger et potentiale i at fastholde elever i deres uddannelsesforløb og derigennem sikre flere social- og sundhedsmedarbejdere. Med nærværende forsøg ønsker STUK at sætte fokus på anvendelse af simulationsforløb til første praktikophold i social- og sundhedsuddannelsen som en del af fastholdelsen af elever.
Med aftalen "Fra folkeskole til faglært – Erhvervsuddannelser til fremtiden" af 22. november 2018 er der afsat 4,0 mio. kr. årligt i 2019 til 2022, til at understøtte et rammeforsøg med et udskolingsforløb i 8. og 9. klasse i folkeskolen, der er rettet mod overgang til erhvervsuddannelserne.
Puljen skal gøre elever på grundforløbets 1. del i erhvervsuddannelserne klogere på deres fag samt dannelsen og værdierne bag.
Skolerne får mulighed for at deltage i afprøvning af en eller flere indsatser i forbindelse med erhvervsuddannelsesreformen.
Med Aftale om vækst og udvikling i hele Danmark af 9. februar 2016 blev der afsat midler til en forsøgsordning om oprettelse af grundforløbsafdelinger i form af satellitafdelinger på erhvervs-uddannelser i områder med svag uddannelsesdækning.
Med Aftale om vækst og udvikling i hele Danmark af 9. februar 2016 blev der afsat midler til en forsøgsordning om indkvartering på kostafdelinger under virksomhedspraktik i erhvervsuddannelser.
Puljen skal give erhvervsskoler mulighed for at afprøve forskellige metoder til at arbejde med it som pædagogisk værktøj på for at styrke lærernes undervisningspraksis og skabe anvendelig viden om, hvordan it mest hensigtsmæssigt kan inddrages i undervisningen.