Oversigt over tidligere udmeldte puljer.
Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om at indføre lovbundne minimumsnormeringer. I 2020 blev der udmøntet 499,2 millioner kroner, og i 2021 blev der udmøntet 767,4 millioner kroner til indfasning af minimumsnormeringer.
Som følge af Aftale mellem regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om finansloven for 2020 er der afsat midler i 2020-2025 som reserve til minimumsnormeringer på dagtilbudsområdet.
Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om at indføre lovbundne minimumsnormeringer. I 2020 blev der udmøntet 499 millioner kroner til indfasning af minimumsnormeringer.
Med finanslovsaftalen for 2019 afsættes 42,7 millioner kroner i 2019, og 239 millioner kroner årligt i årene 2020-2022 til flere pædagoger og pædagogiske assistenter til institutioner med mange 0-2-årige sårbare og udsatte børn. Ansøgningspuljen er en del af aftalen om 1.000-dages programmet.
Med aftale om finansloven for 2019 er der afsat 20 millioner kroner til en ansøgningspulje til udvikling og gennemførelse af støtteindsatser for sårbare og udsatte familier varetaget af frivillige sociale organisationer og foreninger. Ansøgningspuljen er en del af 1.000-dages-programmet, som skal styrke den helt tidlige indsats for sårbare 0-2 årige børn og familier blandt andet via hjælp og vejledning i hjemmet.
Med aftale om finansloven for 2020 er der afsat 25,3 millioner kroner til en ansøgningspulje til bedre fordeling i daginstitutioner. Ansøgningspuljen er en følge af lov nr. 1528 af 18. december 2018 om ændring af dagtilbudsloven (bedre fordeling i daginstitutioner), som medfører, at der fra 1. januar 2020 højst må nyoptages 30 procent børn med bopæl i udsatte boligområder i daginstitutioner og enheder i daginstitutioner i løbet af et kalenderår.
Som en del af Aftale mellem regeringen (VLAK), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre om ”Stærke Dagtilbud – alle børn skal med i fællesskabet” er der afsat 164,2 millioner kroner til en ansøgningspulje til kompetenceløft i dagtilbud målrettet dagplejere, ledere i dagplejer og daginstitutioner samt faglige fyrtårne i daginstitutioner.
Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om at indføre lovbundne minimumsnormeringer. I 2020, 2021 og 2022 blev der udmøntet henholdsvis 499,2 millioner kroner, 767,4 millioner kroner og 957,4 millioner kroner til indfasning af minimumsnormeringer.
Som et led i aftale om ’Stærke dagtilbud – alle børn skal med i fællesskabet’ blev der oprettet en ansøgningspulje til flere pædagoger til institutioner med mange børn i udsatte positioner.
Ansøgningspuljen skal styrke fokus på førstehjælp i dagtilbud og dermed understøtte sikkerheden for børnene. Det er et krav, at kommunerne medfinansierer 25 procent af udgifterne til førstehjælpskurserne.
Som en del af aftalen om "Stærke dagtilbud – alle børn skal med i fællesskabet" er der afsat midler til forsøg med målrettede sociale indsatser i dagtilbud med en høj andel af børn i udsatte positioner. Indsatserne skal styrke, udvikle og systematisere dagtilbuddenes samarbejde med særligt sundhedsplejen og forældre, men også socialrådgivere og frivillige aktører. Indsatserne skal igangsættes med afsæt i den viden og de kommunale erfaringer, der allerede foreligger på området, og som fremgår af kortlægningen "Målrettede sociale indsatser i dagtilbud", eller som vurderes relevante for målgruppen og ansøgningspuljens formål.
Som en del af ”1.000 dages programmet – en bedre start på livet” er der på finansloven for 2019 afsat midler til kompetenceløft af pædagoger og pædagogiske assistenter i daginstitutioner samt dagplejere, der arbejder med 0-2-årige fra udsatte og sårbare familier.
Med aftale om finansloven for 2019 er der afsat 25 millioner kroner til en ansøgningspulje til bedre fordeling i daginstitutioner. Ansøgningspuljen er en følge af lov nr. 1528 af 18. december 2018 om ændring af dagtilbudsloven (bedre fordeling i daginstitutioner), som medfører, at der fra den 1. januar 2020 højst må nyoptages 30 procent børn med bopæl i udsatte boligområder i daginstitutioner og enheder i daginstitutioner i løbet af et kalenderår.
Med aftale om finansloven for 2019 er der afsat 20 millioner kroner til en ansøgningspulje til implementering og kvalificering af en fokuseret model for en støtte- og vejledningsindsats varetaget af hjemmepædagoger fra dagtilbudsområdet. Ansøgningspuljen er en del af 1.000-dages-programmet, som skal styrke den helt tidlige indsats for sårbare 0-2 årige børn og familier blandt andet via hjælp og vejledning i hjemmet.