Hop til indhold

Pengene skal hurtigst muligt ud og gøre gavn på skolerne og bliver derfor tildelt direkte til kommunerne uden forudgående ansøgning. Pengene fordeles efter elevtal i folkeskolen og skal anvendes til ansættelse af flere lærere.

De 399,6 millioner stiger til 807 millioner kroner i 2023.

Det glæder børne- og undervisningsministeren:

”Skolen skaber fundamentet for, at alle børn får den læring med sig, der skal til for at åbne dørene til en ungdomsuddannelse og klare sig i samfundet. De ekstra midler til flere lærere styrker skolernes rammer og gør det muligt at lave endnu bedre undervisning til gavn for eleverne,” siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

”Vi skal have flere lærere i skolen, så lærerne får tid til at lave god undervisning. Vi ved i Radikale Venstre godt, at lærerne løber for stærkt, og derfor er det vigtigt for mig, at pengene skal bruges på flere lærere. De skal ikke bindes til andre ting. Præcis som Danmarks Lærerforening og KL beder om. Der kan være forskel på, om en skole helst vil have flere timer med to lærere, mere tid til lærerne, mindre klasser eller noget andet. Det ved skolerne bedre end politikerne, og det skal de selv have lov til at bestemme,” siger Lotte Rod, børne- og undervisningsordfører for Radikale Venstre.

”Nu kommer der igen penge ud til kommunerne til at ansætte flere lærere. Det er godt for børnene, fordi ansættelsen af flere lærere vil betyde bedre mulighed for forberedelse af undervisningen, mulighed for flere timer med to undervisere og mere luft til at hjælpe de mest udsatte børn. Samtidig kontrollerer vi, at pengene faktisk bliver brugt på skolerne og ikke bare forsvinder til alt muligt andet i kommunerne, og det har været afgørende for SF,” siger Jacob Mark, børne- og undervisningsordfører for Socialistisk Folkeparti.

”Det glæder mig, at vi nu kan sende 400 millioner ud til landets kommuner, der er øremærket til flere lærere. Med måden vi tildeler pengene på i 2021, imødekommer vi et fælles ønske fra Danmarks Lærerforening og KL om, at midlerne kan stå til rådighed for de lokale drøftelser, der følger af den arbejdstidsaftale, parterne indgik tidligere på året. Det synes jeg er en fornuftig løsning,” siger Jakob Sølvhøj, børne- og undervisningsordfører for Enhedslisten.

”Folkeskolen er en af de vigtigste institutioner i vores samfund. Det er her, vi giver vores unge mennesker den faglige ballast, der skal føre dem godt videre ud i verden. Men det er også her, vi lægger kimen til demokratiske borgere i vores samfund. Jeg er glad for, at Alternativet i dag kan være med til at løfte folkeskolen til stor glæde for både børn og lærere. Vi politikere sætter store krav til folkeskolen, og derfor skal vi også støtte den og bakke op om dens udvikling. Nu støtter vi med mere nærvær, faglighed og engagement,” siger Torsten Gejl, ordfører for Alternativet.

De midler, der nu bliver udmøntet, blev afsat på finansloven for 2020.