Efterskoler uden afgangsprøver

Hvis en efterskole ikke ønsker at tilbyde sine elever folkeskolens afgangsprøve, skal den meddele det til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Skolen skal også skrive på sin hjemmeside, at den er prøvefri, og den skal orientere forældrene om det.

Elever fra en prøvefri skole skal til optagelsesprøve, hvis de efter 9. klasse vil fortsætte på en gymnasial ungdomsuddannelse. Eleverne kan også vælge at tilmelde sig folkeskolens afgangsprøve som privatister, det vil sige på en skole, der tilbyder folkeskolens afgangsprøve. Elevernes bopælskommune har pligt til at tage eleverne til prøve som privatister.

Skoler, der ikke afholder prøve i fagene historie og kristendomskundskab

En efterskole kan vælge ikke at holde afgangsprøve i historie og kristendomskundskab, hvis det ikke passer sammen med skolens værdigrundlag. Eleverne skal aflægge prøve i et andet fag i stedet, der udtrækkes inden for den humanistiske fagblok.

Skolen skal meddele Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, at den ikke afholder afgangsprøve i enten historie eller kristendom eller begge fag. Skolen skal desuden skrive på sin hjemmeside, hvis den ikke holder prøve i faget kristendomskundskab eller historie.

Sidst opdateret: 10. januar 2020