Hop til indhold

Børne- og Undervisningsministeriet har udviklet et nyt område på emu.dk om FN’s Verdensmål. Indholdet skal understøtte skoler og uddannelsesinstitutioner i at inddrage verdensmålene i den daglige undervisning, skoleledelse og drift.

Verdensmål i undervisningen samler undervisningsaktiviteter, eksempler fra praksis og artikler med didaktiske og pædagogiske perspektiver på, hvordan verdensmålene kan indgå i undervisningen. Der findes også artikler om, hvordan man samarbejder om verdensmålene på tværs af uddannelsesinstitutioner, og konkrete eksempler på, hvordan man kan inddrage verdensmål i en skoles ledelse, organisation og drift. Der vil løbende blive udviklet yderligere materialer, som efterhånden offentliggøres på Verdensmål i undervisningen.

Eksempelvis kan der findes praksiseksempler på, hvordan forskellige skoleledelser har implementeret verdensmålene i hele skolens praksis, og på hvordan et gymnasie og en folkeskole har samarbejdet i undervisning med verdensmålene. 

Verdensmål i undervisningen henvender sig til undervisere og ledelse på:

  • Grundskoler
  • Forberedende grunduddannelser (FGU)
  • Erhvervsuddannelser
  • De gymnasiale uddannelser
  • Voksen- og efteruddannelsesområdet

De 17 verdensmål har til formål at skabe en fælles vision og retning i arbejdet for en mere lige, retfærdig og bæredygtig verden. Initiativet om at udvikle Verdensmål i undervisningen skal bidrage til en folkelig forankring af verdensmålene og understøtte, at flere danskere har forudsætninger for at leve og bidrage til en bæredygtig livstil.

Initiativet stammer fra regeringens handlingsplan for FN’s Verdensmål fra juni 2021: Handlingsplan for FN's Verdensmål (fm.dk).

Du finder Verdensmål i undervisningen på emu.dk/verdensmaal