Hop til indhold

Den landsdækkende indsats omfatter blandt andet en styrket national og lokal vejledning om SSF, kompetenceudvikling og netværk for skoler og kommuner i hele landet fra 2022 til 2024. Indsatsen er målrettet skoler, kommuner og relevante uddannelser på professionshøjskolerne.

Indsatsen gennemføres af alle landets centre for undervisningsmidler sammen med universiteter, videncentre, NGO’er og lærer- og sundhedsplejerskeuddannelser samt ledernetværk på professionshøjskoler. 

Indsatsen skal understøtte håndteringen af de udfordringer, som en evaluering af SSF i grundskolen fra 2019, viste. Evalueringen pegede blandt andet på, at undervisningen ikke lever op til kravene, at lærerne mangler viden og kompetencer inden for emnet, og at der ikke er en klar prioritering af og ansvarsfordeling for SSF på skolerne.

”Jeg er rigtig glad for, at de 15 millioner kroner, vi har afsat til at styrke området, nu kommer ud og arbejde i den virkelige verden. Det giver et tiltrængt løft til undervisningen. Det er vigtigt, at den næste generation får indsigt i temaer om sundhed, seksualitet og ligestilling, at de lærer deres egne grænser at kende og mindst lige så vigtigt, at de lærer at have respekt for andres grænser,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. 

Faktaboks

Indsatsen finansieres af Børne- og Undervisningsministeriets pulje til en national indsats for styrkelse af SSF i folkeskolen. I alt 15 mio. kr. fra puljen er tildelt projektet, der gennemføres i 2022-2024. Læs mere om puljen på uvm.dk.

Centrene for undervisningsmidler ved alle landets professionshøjskoler gennemfører indsatsen i samarbejde med DPU ved Aarhus Universitet, Danske Skoleelever, Børns Vilkår, Læremiddel.dk, KØN – Gender Museum Denmark, specialuddannelsen til sundhedsplejerske ved VIA og læreruddannelsens ledernetværk.