Hop til indhold

Der er oprettet en ny midlertidig ASF-klasse på toårig hf. Klassen er oprettet som følge af en bred politisk aftale om en samlet indsats for elever og studerende med handicap på ungdomsuddannelserne og på de videregående uddannelser (uvm.dk), som blev indgået den 10. maj 2021. Uddannelsen starter allerede til august ved skoleårets begyndelse.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har i maj måned 2021 gennemført en udbudsrunde blandt de gymnasiale institutioner, som i forvejen udbyder toårig hf og modtog i alt 14 ansøgninger om udbud af den nye midlertidige klasse. Styrelsen har ud fra en række udmeldte kriterier, herunder geografisk spredning og fordeling på uddannelsesretning, udbudsbehov og viden om elevgruppen, vurderet ansøgningerne. Børne- og undervisningsministeren har på baggrund af indstilling fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet besluttet at godkende Københavns VUC’s ansøgning. 

Elever i ASF-klasser gennemfører en ordinær toårig hf, men undervises i en særlig klasse, der er målrettet elevgruppen. Der er maksimalt 12 elever i en enkelt ASF-klasse. Med den nye klasse er der nu i alt 14 ASF-klasser på landsplan.