Hop til indhold

Eleverne skal blive så dygtige, som de kan.  Med det for øje, har læringskonsulenterne planlagt to temadage i henholdsvis Odense og København med fokus på, hvordan inddragelse, analyse, kvalificering og systematisk brug af nationale og lokale data kan understøtte elevens læring. 

Målet med temadagene er at give inspiration til, hvordan undervisere, ledere og medarbejdere, der arbejder med kvalitet i undervisningen, kan analysere og aktivt implementere nationale og lokalt indsamlede data i skolens arbejde med at udvikle den pædagogiske praksis og øge elevernes læringsudbytte. 

Deltagerne kan forvente:

  • Viden og inspiration til, hvilke data der kan inddrages i arbejdet med at understøtte elevernes læring.
  • Kendskab til forskellige modeller for og metoder til at arbejde datainformeret.
  • Inspiration til, hvordan man som underviser, team og skole kan arbejde datainformeret med elevernes læring i fokus.

På temadagene vil der være oplæg efterfuldt af dialogoplæg. Det første oplæg vil være ved konsulent Sara Hach fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). Med udgangspunkt i rapporten ”Brug af data på erhvervsuddannelser” vil Sara Hach sætte fokus på, hvor og hvorfor skolerne er udfordret i forhold til at arbejde datainformeret med elevernes læring. 

Efterfølgende vil Henrik Stockfleth Olsen præsentere forskellige metoder og modeller til at imødekomme disse udfordringer. Henrik Stockfleth Olsen er adjunkt og udviklingskonsulent i program for Ledelse og Organisatorisk Læring på Københavns Professionshøjskole og medforfatter af bogen ”Når data kommer på bordet”. 

Der vil være mulighed for erfaringsudveksling og videndeling om temadagens emner. Det sker med udgangspunkt i erfaringer fra læringskonsulenternes arbejde på landets erhvervsskoler samt i et dialogoplæg afholdt af Styrelsen for Læring og IT om nuværende og fremtidige muligheder i brugen af Datavarehuset.

Tid og sted

Tirsdag den 9. april kl. 9.00 til 15.30 på SOSU Fyn, Vestre Stationsvej 8-10, 5000 Odense.

Torsdag d. 11. april kl. 9.00 til 15.30 på SOSU H, Skelbækgade 1, 1717 København.

Tilmelding

Link til tilmelding på emu.dk