Hop til indhold

Bureaukrati, rigide regler og ufleksibilitet skal ikke stå i vejen for, at elever på en erhvervsuddannelse kan få en praktikplads. For at sikre det satte Undervisningsministeriet sidste år gang i en proces, der skal komme uhensigtsmæssige regler til livs. Næste skridt i processen er, at en følgegruppe er blevet nedsat. Gruppen skal følge det kommende arbejde med at komme af med unødvendige regler og krav på praktikpladsområdet.

”Mindre bureaukrati skal give både elever, skoler og virksomheder mere frihed, og her er praktikpladsområdet særligt centralt. En spændende praktikplads kan være årsagen til at vælge en erhvervsuddannelse, og den kan have betydning for, om den enkelte falder fra eller gennemfører sin uddannelse. Derfor må unødvendige regler eller barrierer ikke være en stopklods for en praktikplads. Det skal følgegruppen være med til at sikre,” siger undervisningsminister Merete Riisager.

 

Mindre bureaukrati skal give både elever, skoler og virksomheder mere frihed, og her er praktikpladsområdet særligt centralt.

- Undervisningsminister Merete Riisager

Processen med at afbureaukratisere praktikpladsområdet blev skudt i gang med et stort seminar i maj, hvor repræsentanter fra virksomheder, skoler, elever og faglige udvalg var inviteret til at komme med deres bud på udfordringer og løsninger på området. En af de ændringer, som er sket på baggrund af seminaret, er, at der nu kan anvendes indscannede versioner af underskrevne uddannelsesaftaler modsat tidligere, hvor der var krav om at fremsende den originale version med posten. Det var noget, som flere parter på seminaret pegede på som unødvendigt bøvl, og som i øvrigt også er sendt til ministeriet via ’Meld en regel’-kampagnen. Derudover er forslag fra seminaret også taget med i arbejdet med at sikre en bedre it-understøttelse af praktikpladsen.dk.

Derudover venter en revision af erhvervsuddannelsesloven også forude.

Den nye følgegruppe består af repræsentanter fra skolerne og arbejdsgiver- og arbejdstagersiden. Deres opgave bliver at kvalificere indsatser i forhold til information til blandt andet virksomheder, at bidrage med løsninger på oplevede problemer og tage del i drøftelser om afbureaukratisering af  ny erhvervsuddannelseslov.

Følgegruppen består af:

Peter Amstrup, adm. direktør, Rybners

Morten Smistrup, konsulent, LO

Karina Beg Poulsen, chefkonsulent, DA

Bente Ehmsen, praktikkonsulent, Rybners

Trine Rasmussen, konsulent, Dansk Metal

Hanne Hvitfeld Hansen, HR Consultant, Haldor Topsøe

 

Følgegruppen ventes at mødes første gang i starten af februar.