Hop til indhold

Tidligere på året meldte Undervisningsministeriet ud, at trivselsmålingerne i folkeskolen er blevet sat i bero af hensyn til, at indsamlingen og anvendelsen af data skulle belyses nærmere. Nu er det besluttet, at trivselsmålingen for folkeskolerne sættes i gang. Skolerne skal gennemføre trivselsmålingen i perioden fra den 20. marts til den 31. maj 2018.

Undervisningsministeren har nu besluttet at give elever i folkeskolen mulighed for at svare anonymt ved dette års trivselsmåling. Når målingen for folkeskolerne sættes i gang igen, vil elever i folkeskolen derfor som noget nyt få mulighed for at besvare spørgsmålene i trivselsmålingen anonymt på papir og uden at angive deres personnummer. På den måde vil elevens besvarelse hverken hos kommuner eller i Undervisningsministeriet blive opbevaret, så den kan henføres til en specifik elev. Muligheden er et tilbud, som blandt andet kan vælges af elever og forældre, som er utrygge ved at gennemføre trivselsmålingen elektronisk.  Det kræver et aktivt tilvalg fra elev og forældres side at besvare spørgeskemaet anonymt.

”Elever og forældre skal være trygge ved trivselsmålingerne. Derfor er jeg tilfreds med, at elever i folkeskolen og deres forældre nu kan vælge, at spørgsmålene bliver besvaret anonymt og på papir. Det er noget bøvl, men den bedst mulige løsning på kort sigt. Jeg vil også tage fat på en mere grundlæggende diskussion af, hvordan og til hvilke formål vi indsamler data. Som liberal er det min grundopfattelse, at staten skal begrænse indsamlingen og opbevaringen af oplysninger om borgerne til et minimum,” siger undervisningsminister Merete Riisager.

Perioden for trivselsmålingen i folkeskolen løber fra den 20. marts 2018 til den 31. maj 2018.