Hop til indhold

Danmarks Læringsfestival er mødestedet for hele undervisningssektoren, og temaet for den kommende festival er ”Dannelse i en digital verden”. Den 6. og 7. marts 2018 slår vi igen dørene op for masser af inspiration fra forskning og praksis i den fagligt stærke konference og for den store gratis udstilling af analoge og digitale læremidler. Som noget nyt har konferencen i år festivalopvarmning ved oplæg om netværk og videndeling, der skal sikre, at du får mest muligt ud af konferencen.

Bliv klogere på digital dannelse

Den 6. marts er digital dannelse og dataetik i centrum i konferencen. Her er det blandt andet muligt at høre, hvordan danske folkeskoleelever sætter fokus på digital dannelse, og hvordan selvejende institutioner kan tilgå dataetik. Bliv også inspireret til din egen praksis af, hvordan der arbejdes med blended learning i forsvaret og få konkrete værktøjer til at arbejde med udvikling af digitale strategier.

Imran Rashid, forfatter til bogen ”Sluk”, og Anette Prehn, forfatter til ”Stierne i hjernen”, giver i dagens første keynote indsigt i, hvordan vi klæder børn på til at begå sig i den digitale og analoge verden. Den 6. marts gæster Mitchel Resnick, en af de største nulevende tænkere inden for computational thinking, også Danmarks Læringsfestival.

Fagprofessionelles kompetencer i den digitale verden

Den 7. marts går programmet i dybden med de fagprofessionelles kompetencer i den digitale undervisning. Få indsigt i, hvordan man kan måle digital modenhed i en organisation, hvilke kompetencer elever i grundskolen og gymnasiet efterspørger, og hvordan andre lande rammesætter behovet for digitale kompetencer. Med disse indsigter i baghovedet kan du gå til debat om, hvordan vi sikrer udvikling af fagprofessionelles kompetencer.

Dagens første keynote, Allan November, har i mange år beskæftiget sig med og skrevet bøger om lærerens rolle i den digitale undervisning. Kom og hør, hvordan man får eleverne til at tage ansvar for egen læring – og få at vide, hvorfor Novem-ber mener, at læreren er vigtigere end nogensinde før. Dagens sidste oplægsholder fokuserer på, hvordan der kan leges med de nye kodeværktøjer. Linda Liukas har skrevet den inspirerende historie om pigen, Ruby, der altid er nysgerrig på, hvordan problemer løses bedst – hvilket har inspireret undervisere verden over.

Begge dage er der mulighed for at arbejde med temaerne i workshops.

Du kan se programmet her (danmarkslæringsfestival.dk).

Hvad kan du opleve på udstillingen?

Gør dig klar til Danmarks største og bredeste udstilling af analoge og digitale lære-midler, når 240 små og store stande disker op med deres nyeste tiltag.  Opdag spændende pædagogiske projekter i området: På sporet af den gode udvikling. Gå heller ikke glip af uddelingen af årets Undervisningsmiddelspris og DM i Digitale Skills.