Hop til indhold

Jeg startede i det daværende Skolestyrelsen. Jeg var med til at lave et 360 graders eftersyn af folkeskolen, der skulle munde ud i anbefalinger til fremtidens folkeskole. Der var jeg med i det sekretariat, som betjente dem. Det gav et godt og bredt indblik i folkeskolen. Efter organisationsomlægningen i 2011 kom jeg til Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, hvor jeg primært sad med kvalitetsudvikling, tilsyn og resultatdata på folkeskoleområdet.

Nye arbejdsopgaver inden for ministeriets område 

For Rasmus var det til at starte med organisationsomlægningerne, der gav en naturlig mobilitet, men i begyndelsen af 2015 kom et stillingsopslag i ministeriets internationale kontor.

”Da opslaget kom, havde jeg allerede tænkt, at jeg godt kunne tænke mig at prøve noget andet herinde. Jeg var rigtig glad for at være i ministeriet, men ville gerne prøve at sidde et andet sted og have nogle andre arbejdsopgaver.”

Det interne skift har betydet, at Rasmus ikke er startet forfra.

”Da jeg startede i min nuværende stilling, havde jeg allerede et rimelig godt netværk i ministeriet og samtidig også et godt kendskab til organisationen, arbejdsområderne og arbejdsgangene. Når man starter et nyt sted, tager det altid lige lidt tid at finde ud af, hvordan alting virker, og det behøvede jeg ikke i samme omfang her. Jeg behøvede heller ikke skifte arbejdsområde helt. Uddannelsesområdet er spændende, og det er et vigtigt område for samfundet med stor politisk bevågenhed, og det gør det spændende og dynamisk at arbejde med. Der er også en god ånd i ministeriet. Der er mange dygtige og engagerede medarbejdere. Folk vil gerne samarbejdet. Derfor ville jeg også gerne blive.”

Masser af muligheder for nye faglige udfordringer 

Foreløbig er Rasmus fuldt optaget af det internationale arbejde, men han udelukker ikke, at han en dag kunne finde på at rokere internt igen.

”I ministeriet arbejder vi med opgaver inden for mange forskellige uddannelsesområder. Derfor er der masser af muligheder for nye faglige udfordringer og for at arbejde med nye opgaver på andre måder. Jeg tænker, at der ligger mange udfordringer gemt rundt omkring i ministeriet. Der er en del medarbejdere, som har været herinde i lang tid, og mange af dem har skiftet mellem koncernens forskellige dele, så jeg tror, at der er mange, der ligesom jeg selv oplever, at der er muligheder for at få nye og forskellige typer af faglige udfordringer.”

Sidst opdateret: 17. oktober 2022