”Jeg blev ansat i ministeriet i 2010. Inden da havde jeg arbejdet som lærer i mange år. Først var jeg lærer i grundskolen, og i 1997 blev jeg ansat til at undervise og lave pædagogisk udvikling på Horsens Handelsskole. Der startede for alvor det spor, der gør, at jeg i dag er i ministeriet.”

Mens Lisbeth var underviser på Horsens Handelsskole, tog hun først en pædagogisk diplomuddannelse og siden en kandidat i didaktik.

”I mit speciale skrev jeg om dansk på de merkantile uddannelser. Sideløbende med det kom jeg i gang med at lave lærebogsmateriale, jeg blev særlig censor, kom med i projekter om dansk og faglig læsning på erhvervsuddannelser, og jeg kom med i den merkantile case-kommission.”

Ansat til at spille på sin gamle hjemmebane 

Til sidst i ansættelsen i Horsens lå 20 procent af Lisbeths arbejdstid i ministeriet, og så var det naturligt at søge over på fuldtid, da en stilling i den nyoprettede Kvalitetspatrulje på erhvervsskoleområdet blev slået op.

”Efter Kvalitetspatruljen blev jeg læringskonsulent på erhvervsuddannelserne (eud). Som læringskonsulenter hjælper vi med implementeringen af erhvervsuddannelsesreformen. Hvordan tilrettelægger vi undervisningen, så vi rammer eleverne, og så vi får opfyldt reformens intentioner om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser. Derigennem er jeg i kontakt med rigtig mange ledere og lærere, og det er jo min gamle hjemmebane.  Det har umådelig stor betydning, at jeg kommer fra praksis. Jeg har rod i praksis, og det vil sige, at jeg forstår, hvad der sker på skolerne. Jeg kan tale deres sprog, fordi jeg kender det. Og så er det sundt for ministeriet, at vi er medarbejdere med baggrund i og relationen til praksis. Man skal simpelthen ud og se de steder, man laver rammer for.”

Input fra forskellige faglige vinkler 

At Lisbeth er en del af et korps af læringskonsulenter betyder meget for hende.

”Vi er en gruppe læringskonsulent-kolleger, der arbejder og udvikler i samarbejde, og det passer mig rigtig godt. Det er en god måde at arbejde på. Vi får mange øjne på det, vi laver, og vi smider ind fra hver vores faglige vinkel. Jeg synes, kvaliteten bliver langt bedre, når vi arbejder kollektivt om det. Jeg vil ikke kunne sidde her, hvis jeg skulle arbejde alene med projekterne. Heldigvis er samarbejdet og de åbne øjne og processer kendetegnet ved vores kontor, og det sætter jeg stor pris på.”

Sidst opdateret: 16. juli 2018