Hop til indhold

”En alsidig uddannelse”

 

Navn:
Nadia Grønvig Sørensen 
Stilling:
Elev i Undervisningsministeriet fra september 2011 til august 2013. Efter elevtiden ansat som assistent i Økonomisk-Administrativt Center. 
Uddannelse: 
Har gennemført uddannelsen som kontorassistent med speciale i offentlig administration 

 

Nadia fik tilbage i 2009 en anbefaling, der var for god at sige nej til. En bekendt i ministeriet sendte hende elevopslaget. Det lød rigtig spændende for Nadia, og en ansøgning blev sendt afsted. ”Jeg faldt meget over, at det var en alsidig uddannelse inden for økonomi, personalestyring og en masse andre områder. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg gerne ville være økonomielev, men fandt ud af, at det lukkede mange veje fremadrettet,” fortæller Nadia, der føler, at en elevplads inden for offentlig administration har givet hende bedre kort på hånden til fremtiden.

Kom rundt i hele ministeriet

En naturlig del af elevpladsen i Undervisningsministeriet er, at man rykker afdeling undervejs i uddannelsen. Man når at opleve arbejdspladsen fire steder fra. ”Jeg synes det er godt, at man rykker rundt. Det kan være hårdt, for man danner sig et forhold til kollegaerne og de arbejdsopgaver for det kontor man nu sidder i. På den anden side er det også super spændende, for man lærer så mange aspekter af det hele,” fortæller Nadia, der har haft stor gavn af rokeringen, efter hun blev færdig med uddannelsen: ”Det giver helt naturligt også rigtig gode muligheder for at socialisere sig med mange forskellige og eventuelt få et job herinde, når man er færdig som elev. Det gjorde jeg i hvert fald og det er jeg rigtig glad for.”

Der bliver taget hånd om eleverne

Selvom Nadias første dag som elev ligger flere år tilbage, husker hun den tydeligt: ”Der var en rigtig god modtagelse herinde, da jeg startede. Jeg følte mig meget hurtig velkommen. Alle i afdelingen var smilende og kom hen og præsenterede sig. Jeg kan huske, at der var en, der kom hen og præsenterede sig og sagde: ”Vi forventer ikke, at du kan huske vores navne, men vi skal nok huske dit”. Det gav en følelse af, at det var okay at være ny.”

Den gode velkomst gik igen i resten af tiden som elev. ”Jeg synes alle steder, at folk er meget åbne til at tage imod elever. Man bliver taget med rundt, og det betyder rigtig meget. Der bliver taget hånd om en som elev, og det er det, der betyder mest,” fortæller Nadia.

Bred uddannelse og lov til at arbejde selvstændigt

”Man skal vælge en elevplads i ministeriet, hvis man gerne vil have en bred uddannelse, hvor man får lov til at arbejde selvstændigt. Hvis man kan lide at få meget ansvar, så synes jeg, at det er et godt sted at søge.” Sådan lyder Nadias råd til dem, der overvejer at søge en elevplads i Undervisningsministeriet.

På det personlige plan har Nadia også udviklet sig meget ”Folk herinde er så varme og så dejlige. Man får en rigtig god oplevelse med sig på det personlige plan. Jeg har i hvert fald udviklet mig meget i den tid jeg har været her.” Nadia har i sin tid som elev altid følt sig i gode hænder. ”Jeg synes generelt også, at cheferne i de forskellige afdelinger er gode til at tage hånd om eleverne, og sørge for at man udvikler sig i en god retning.”

”En alsidig uddannelse,” beskriver ifølge Nadia elevpladsen i Undervisningsministeriet kort og godt.


Sidst opdateret: 16. august 2023