Hop til indhold

”Her vil jeg arbejde”

Michael Slyngborg Larsen 

Navn: Michael Slyngborg Larsen
Stilling: Elev i Undervisningsministeriet (UVM) fra september 2009 til august 2011. Efter elevtiden ansat som assistent i Center for Prøver, Eksamen og Test. Efterfølgende overassistent og elevvejleder. 
Uddannelse: Har gennemført uddannelsen som kontorassistent med speciale i offentlig administration

Der var mange overvejelser om fremtiden, der gik igennem hovedet på Michael, inden han valgte at søge et elevjob: ”Jeg stod med valget mellem at læse videre eller søge et elevjob. Jeg var så heldig at falde over UVM’s elevopslag, som fangede mig med det samme. Det, de kunne tilbyde en kontorelev, det, jeg kunne lære, og det politiske miljø gjorde, at jeg tænkte ”her vil jeg arbejde”.”

Elevuddannelsen giver en sikker base

Elevuddannelsen har vist sig at være et springbræt for Michael. Han har både fået en god baggrund, for noget af det han sidder med nu, men også hvis Michael skulle ønske sig at uddanne sig videre senere hen. ”Elevuddannelsen har givet mig en tryghed. Jeg har stadig muligheden for at uddanne mig videre, men jeg har med elevuddannelsen fået en sikker base under mig,” fortæller Michael.

Efter at have været i forskellige afdelinger som elev arbejder Michael nu i Center for Prøver, Eksamen og Test. Hans hverdag går med forskellige opgaver inden for økonomi. ”Jeg er for tiden med til arbejdet på en ny løninstrukser for alle lønudbetalinger her i centeret. Derudover er jeg i fuld gang med at afslutte regnskabet for 2014. Jeg har masser at lave i min hverdag.”

Siden 2013 har Michael også været elevvejleder. ”Det er rigtig sjovt og lærerigt, at give noget af det jeg har lært videre til nye elever. For bare tre år siden var det mig, der sad der, og nu er situationen omvendt. Det er sjovt at tænke på,” fortæller Michael.

Spændende opgave som elev

Det var en spændt Michael, der startede på sin elevplads i Undervisningsministeriet tilbage i 2009. Udsigten til at være blandt de yngste medarbejdere virkede lidt skræmmende: ”Jeg startede som elev den 1. september 2009 som den yngste medarbejder i hele ministeriet. Jeg havde dengang kollegaer, der havde børn på min egen alder eller ældre. Det kan måske virke skræmmende, men samtidig også spændende”. Usikkerheden forsvandt hurtigt og Michael blev positivt overrasket over, hvor godt han blev taget imod.

Michael kan nu se tilbage på sin tid som elev, der har betydet en stor udvikling for ham: ” På det faglige plan handler det meget om en selv. Hvis man er interesseret i at lære, så får man også mange og spændende opgaver som elev.” Der er ikke blot sket en faglig men også en personlig udvikling. ”At have kolleger, der er en del ældre end en selv og har masser af erfaring allerede, kræver mere af en og ens måde at agere på. Det har i den grad været med til at udvikle mig de seneste år,” fortæller Michael.

”Mit arbejde blev taget i brug”

Når Michael fortæller om det bedste ved at være elev i UVM, så nævner han tre ting: Det sunde arbejdsmiljø blandt kollegaer, mange varierende opgaver og de gode udviklingsmuligheder: ”Når jeg kigger tilbage på min tid som elev i UVM, er højdepunkterne nok fællesskabet og nogle af de ”tunge” opgaver, jeg fik. Det arbejde, jeg lavede som elev, gav rigtig meget mening. Jeg kunne tydeligt se, hvordan mit arbejde blev taget i brug. Oplevelsen har været det hele værd,” fortæller Michael.

Sidst opdateret: 21. marts 2023