Hop til indhold

”Det teoretiske kan afprøves i praksis”

Elise Kragh Jacobsen

Navn: Elise Kragh Jacobsen
Stilling: Elev i Undervisningsministeriet (UVM) fra september 2016 til august 2018.
Uddannelse: Er under uddannelse til kontorassistent med speciale i Offentlig administration

Det gode ved at være elev i Undervisningsministeriet

Det gode ved at være elev i ministeriet er, at man får prøvet en masse forskellige arbejdsopgaver. Det hjælper en til at finde frem til, hvad man godt kan lide at arbejde med. Derudover har man som elev selv indflydelse på sine arbejdsopgaver. Jeg har haft mulighed for at sige til min vejleder, at jeg gerne vil prøve at arbejde med/hjælpe til med en aktindsigt og så har min vejleder forsøgt at få ønsket opfyldt. Det har gjort, at jeg har kunnet få endnu mere erfaring med i rygsækken. Man bliver udfordret og kastet ud i nogle ting, man aldrig har prøvet før. Man lærer at arbejde individuelt, sammen med enkelte og i større grupper.

Jeg har været rigtig glad for at være i praktik i ministeriet, fordi man får en god forståelse for, hvordan der arbejdes i staten. I skoleperioderne har jeg lært teorien og årsagerne til, hvorfor vi arbejder, som vi gør, og man får derfor en god forståelse for staten, EU, lovgivninger og meget mere. Jeg kan rigtig godt lide, at det teoretiske kan afprøves i praksis.

Arbejdsopgaver

I ministeriet startede jeg ud med at arbejde seks måneder i HRO (Kontoret for HR og Organisationsudvikling), hvor mine hovedopgaver primært var oprettelse af nye medarbejdere, kontrakter, løn, ferie, engangsvederlag, stillingsopslag, indkaldelser til ansættelsessamtaler, månedlige opgørelser af Minister og MIS kvitteringer, arrangering af julefrokost og opdatering af intranettet.

I PET (Kontor for Prøver, Eksamen og Test) sad jeg i callcenteret, hvor jeg besvarede spørgsmål fra skoler, kommuner, censorer, forældre og elever. Så arrangerede jeg også mange konferencer, seminarer, webinarer og møder, hvor jeg derefter også konterede regnskabet.

I ØAC (Økonomisk-administrativt center) hvor jeg sidder nu, har jeg arbejdet i tre forskellige teams, hvor jeg blandt andet har arbejdet med aktivitetsindberetninger fra Frie Grundskoler, tilskudskørsel til skoler en gang om måneden, regnskabsgennemgang, sagsbehandling af skoler under økonomisk tilsyn, aktindsigtssager, oprette puljeansøgninger og sende bevillings/afslagsbreve til tilskudsansøgere.

Fremtidsplaner som færdiguddannet kontorassistent

Det jeg har i tankerne er, at jeg vil bruge uddannelsen til at læse videre til sommer på en administrationsbachelor på Metropol. Med en bachelor i administration kan jeg læse videre til kandidat i samfundsvidenskabelig jura på KU, men jeg er samtidig åben for hvad uddannelsen ellers skulle åbne op for. Hvis jeg vælger at få et fuldtidsarbejde efter min bachelor, håber jeg på at kunne få et job i Undervisningsministeriet.

Sidst opdateret: 23. februar 2021