Hop til indhold

Din ansøgning er vores primære kilde til at danne et helhedsindtryk af dig – både fagligt og personligt – og er afgørende for, om vi finder det relevant at indkalde dig til samtale. Vi lægger derfor stor vægt på:

  • At din ansøgning og cv er velformuleret, overskueligt og målrettet til stillingen
  • At du motiverer, hvorfor du søger den ledige stilling, og hvad du kan tilbyde os
  • At din profil i øvrigt matcher behovet som beskrevet i det tilhørende stillingsopslag.

Inden du sender din ansøgning og dit cv, opfordrer vi dig til at læse mere om ministeriet her på hjemmesiden.

Ansættelsesprocessens trin

1. Vi modtager din ansøgning

Du søger job hos os via vores elektroniske rekrutteringssystem. Når du har uploadet din ansøgning, vil du modtage en kvittering på, at din ansøgning er modtaget.

Når ansøgningsfristen er udløbet, gennemgår vi ansøgningerne og udvælger de kandidater, vi gerne vil se til en personlig samtale. Vi bestræber os på at foretage udvælgelsen hurtigst muligt med henblik på at kunne give dig en hurtig tilbagemelding.

2. Personlig samtale

Hvis du er blandt de udvalgte kandidater, bliver du indkaldt til en personlig samtale pr. telefon eller e-mail.

Til samtalen vil du typisk møde et ansættelsesudvalg bestående af en chef og en eller flere medarbejdere fra det kontor eller den afdeling, hvor du søger ansættelse. I visse tilfælde kan der sidde en tillidsrepræsentant med til samtalen. Du bliver oplyst om, hvem der sidder i ansættelsesudvalget i forbindelse med indkaldelsen til samtalen. Samtalen varer typisk 35-45 minutter.

Ansættelsesudvalget kan i visse tilfælde beslutte at gøre brug af cases/tests og/eller indkalde nogle kandidater til en 2. samtale. Hvis dette er tilfældet, vil det altid fremgå af stillingsopslaget.

3. Ansættelse

Hvis vi efter den personlige samtale vurderer, at din profil er den bedste til at matche stillingen, vil vi tilbyde vi dig jobbet og sender dig din ansættelseskontrakt.

4. Introduktionsforløb

Vi sætter en stor ære i at byde vores nye medarbejdere velkommen i ministeriet på bedst mulig vis. Du vil inden din første arbejdsdag modtage en velkomstpræsentation på den e-mailadresse, du har angivet i din ansøgning, der giver dig mulighed for at få et indblik i ministeriet som arbejdsplads. I din første tid i ministeriet kan du desuden se frem til en række introduktionsaktiviteter, fx velkomstmøde i Kontor for HR og Organisationsudvikling, koncernfælles introduktionsdag, deltagelse i netværk for nye medarbejdere og introduktionskurser – alt sammen med det formål at sikre, at du får den bedst mulige start på din tid i ministeriet.

Sidst opdateret: 17. oktober 2022