UNESCO Verdensmålsskoler er en del af det verdensomspændende skolenetværk UNESCO Associated Schools Project Network med 11.500 skoler og uddannelsesinstitutioner i 182 lande. Alle skolerne i netværket er forpligtet til at arbejde med globalt medborgerskab og bæredygtig udvikling.

Det globale medborgerskab stopper ikke ved den danske grænse og Europa.

- Frederikke Jakobsen, Roskilde Gymnasium

I Danmark er der på nuværende tidspunkt 34 uddannelsesinstitutioner i netværket: 15 grundskoler, en efterskole, 16 gymnasier, en erhvervsskole og et University College. Som UNESCO Verdensmålsskole får man inspiration til, hvordan man udvikler undervisning med udgangspunkt i verdensmålene.

Bæredygtig udvikling og globalt medborgerskab i fokus

Eleverne arbejder med faglige tematikker som blandt andet interkulturel kompetence, menneskerettigheder, klima og miljø. Gennem undervisningen får eleverne erfaringer med venskaber og forbindelser uden for deres eget land ved hjælp af udvekslingsprogrammer samt viden og kompetencer, der kan fjerne følelsen af magtesløshed over for klimaproblemerne. 

Opret et Verdensmålsråd på skolen

Verdensmålsskolerne opfordres til at oprette et UNESCO Verdensmålsråd, hvor eleverne er repræsenteret, har demokratisk indflydelse, og det bliver anbefalet at danne partnerskaber med danske og udenlandske UNESCO-skoler, så skolerne kan dele viden og erfaringer.

Sidst opdateret: 9. oktober 2019