For Women in Science-prisen i Danmark hædrer særlige talenter med en pris på 110.000 kroner. Bag prisen står tre aktører: L’Oréal, Videnskabernes Selskab og Den danske UNESCO-nationalkommission med en fælles vision om at fremme ligestilling i forskningens verden. De tre aktører leverer også medlemmer til det bedømmelsesudvalg, der afgør, hvem der skal have priserne.

Kvindelige rollemodeller

En målsætning for prisuddelingen er at få gode rollemodeller blandt kvinder i naturvidenskabelig forskning frem i lyset og at tiltrække flere kvinder til netop de naturvidenskabelige fagområder.

Siden 1998 har L’Oréal Fonden sammen med UNESCO arbejdet på at fremme kvinders videnskabelige karrierer ud fra en overbevisning om, at videnskab skal trække på alle talenter, og da verden har brug for videnskab, har videnskaben brug for kvinder. I løbet af de 21 år programmet har eksisteret, har det støttet mere end 3.000 unge forskere.

Årlig prisuddeling

Hvert år uddeles der, fra UNESCO’s hovedkvarter i Paris, 15 L’Oréal-UNESCO For Women In Science International Rising Talent-priser til unge kvindelige forskere. Der er hvert år mere end 100 nominerede fra hele verden, og danske forskertalenter har indtil videre taget tre priser hjem.

Sidst opdateret: 10. januar 2020