Byerne i netværket deler viden, erfaringer og understøtter udvikling af partnerskaber, der kan fremme kreativitet og kulturindustrier. Det betyder, at kommunen, borgere, skoler og virksomheder er aktive spillere i indsatsen.

Kolding første medlem af netværket

UNESCO Kreative Byer har fokus på syv områder: Håndværk og husflid, mediekunst, film, design, gastronomi, litteratur og musik. Kommuner, der har strategisk fokus på ét af disse områder, kan søge om optagelse. Kolding er den første - og hidtil eneste - danske by, der er medlem i netværket som designby. Netværket giver styrke til kommunens udvikling og har givet arbejdet global rækkevidde og perspektiv. Dertil er UNESCO et brand, som giver en positiv opmærksomhed og skaber stolthed.

UNESCO er et brand, der giver positiv opmærksomhed, som vi er stolte af.

- Thit Juul Madsen, direktør D2i

For at blive optaget i UNESCO Kreative Byer skal en række formelle krav opfyldes. For en by med fokus på design skal der blandt andet laves en designstrategi, afholdes designarrangementer af international kaliber, fremmes et uddannelsesmiljø med særligt designfokus samt sikre at al byudvikling er designbaseret.

Gratis at være med

Det koster ikke noget at blive medlem af netværket, men byens borgmester skal stå i spidsen for en samlet ansøgning, som skal indeholde en strategi for, hvordan kommunen vil udvikle sig som en Kreativ By. Borgere, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og civilsamfundsorganisationer skal være tænkt ind i strategien.

 

Sidst opdateret: 10. januar 2020