Hop til indhold

UNESCO i Danmark arbejder for, at kerneværdier som uddannelse til alle, ytringsfrihed, demokrati, beskyttelse af kulturarv og ligestilling former alles liv og hverdag. FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling er en naturlig og integreret del af UNESCO's arbejde og vision.

Den danske UNESCO-nationalkommission skal stimulere interessen for UNESCO’s værdier og målsætninger, sætte fokus på vigtige dagsordner og bidrage til den demokratiske dialog i Danmark. Derudover rådgiver nationalkommissionen den danske regering i UNESCO-spørgsmål og virker som bindeled mellem regering og civilsamfund inden for UNESCO’s arbejdsområder.

Nationalkommissionens sekretariat findes i Juridisk Kontor. UNESCO’s arbejde sker i tæt sammenhæng med de øvrige indsatser indenfor det multilaterale samarbejde som Børne- og Undervisningsministeriet er engageret i – ikke mindst verdensmål 4 om god uddannelse.

Vi tror på, at det, vi kan i Danmark, er værd at dele med andre - og at vi i Danmark har meget at lære af resten af verden. Der er brug for UNESCO i Danmark og Danmark i UNESCO.

Sidst opdateret: 25. april 2023