Hop til indhold

Her kan du finde materiale til faget informationsteknologi C og B ( Informatik C og B).

Læreplan B-niveau (pdf)

Læreplan C-niveau (pdf)

Vejledninger

Informationsteknologi B, stx (pdf)

Informationsteknologi B, hf (pdf)

Informationsteknologi B, htx (pdf)

Informationsteknologi B, hhx (pdf)

Informationsteknologi C, stx (pdf)

Informationsteknologi C, hf (pdf)

Informationsteknologi C, htx (pdf)

Informationsteknologi C, hhx (pdf)

Forsøgsfaget informationsteknologi har siden 2011 kunnet udbydes i de gymnasiale uddannelser. Målet med forsøget har været at skabe et fleksibelt og moderne it-fag, som kan tones til de enkelte uddannelser og studieretninger.

På baggrund af erfaringerne fra forsøget har undervisningsministeren besluttet at indføre faget permanent i den gymnasiale fagrække, dog med visse justeringer af læreplanen og med det mere dækkende navn informatik.

Det nye fag informatik vil kunne udbydes på C- og B-niveau som studieretningsfag og som valgfag. I stx vil faget kunne udgøre et af de mindst to naturvidenskabelige fag på mindst C-niveau, som skal indgå i alle studieretningsforløb. I htx vil skolen for den enkelte studieretning kunne vælge mellem informatik C og kommunikation og it C som det obligatoriske it-fag.

Når det nye fag indføres, udgår samtidig fagene datalogi C, multimedier C og informationsteknologi C fra valgfagsbekendtgørelsen, informationsteknologi B fra htx-bekendtgørelsen samt it B fra hhx-bekendtgørelsen.

Samtidig er det besluttet, at der skal udarbejdes en læreplan for faget programmering på B-niveau.

Indførelsen af informatik C og B samt de afledte ændringer i it-fagudbuddet, kræver lovændringer grundet de særlige udbudsmuligheder i stx og htx. Derfor ligger det endnu ikke fast, hvornår ændringerne kan træde i kraft. Indtil da vil skolerne fortsat kunne udbyde forsøgsfaget informationsteknologi.

Lærere der har kompetence til at undervise i fagene it (hhx), kommunikation/it (htx), informationsteknologi ( nuværende valgfag (C) og nuværende htx-fag (B)), datalogi (stx), programmering (htx) og multimedier (alle), vil også have kompetence i det nye fag i forsøgsperioden.

Sidst opdateret: 26. februar 2020