Hop til indhold

Fastsættelsen af de endelige kapaciteter er den sidste fase af i alt tre faser for kapacitetsfastsættelse for de gymnasiale uddannelser.

De endelige kapaciteter er Styrelsen for Undervisning og Kvalitets opgørelse af, hvilken kapacitet, målt på antal elevpladser, der tildeles det enkelte gymnasiale udbud på henholdsvis htx, hhx, stx, hf og pre-ib for skoleåret 2024/25.

De endelige kapaciteter for skoleåret 2024/25 er udmeldt den 24. april 2024.

De endelige kapaciteter sætter rammen for fordelingen af alle de ansøgere, der har søgt inden ansøgningsfristen den 1. marts 2024.

De endelige kapaciteter er bindende for institutionen. Regionsrådet har dog mulighed for at hæve kapaciteten midlertidigt med en eller flere elevpladser, fx hvis:

  • En ansøger får medhold i sin klage og derfor skal have plads på institutionen
  • Der skal være plads til en af institutionens elever, der skal gå første år om (omgængere)
  • Der skal være plads til en ansøger, som ikke kan få plads på en anden institution inden for 45 minutters transporttid fra ansøgerens bopæl (ufordelte ansøgere)
  • Der skal være plads til ansøgere, der ikke er blevet fordelt af den centrale fordelingsmekanisme (eftertilmeldere).

Hvis regionen hæver kapaciteten midlertidigt, og der efterfølgende sker frafald, er det fortsat den endelige kapacitet fastsat af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der er bindende for institutionen. 

Sidst opdateret: 24. april 2024