Hop til indhold

Grundskolepanelet er blevet spurgt om, hvordan de bruger digitale enheder (computere, notebooks, tablets, smartphones eller smartwatches) i undervisningen og i den øvrige skoletid. 

Hovedresultater

  • 84 procent af alle deltagende skoler har retningslinjer for brug af mobiltelefoner i skoletiden (dvs. i undervisningen og i pauserne) for hele skolen.
  • Ni ud af ti ledere svarer, at de på skolen drøfter balancen mellem digitale og analoge læremidler, men i varierende grad.
  • 43 procent af eleverne i 6. og 8. klasse bruger mere end tre timer på digitale enheder til opgaveløsning og undervisning i skolen i løbet af en normal skoledag.   
  • Mere end hver tredje elev i 6. og 8. klasse oplever at blive distraheret af digitale enheder i undervisningen.   
  • 40 procent af eleverne i 6. og 8. klasse anvender digital underholdning i nogle af timerne eller oftere. 
  • Næsten halvdelen af lærerne oplever, at udvalget af analoge læremidler ikke er tilstrækkeligt.

En mere detaljeret beskrivelse af resultaterne findes i faktaark. 

Om Grundskolepanelet

Grundskolepanelet er en spørgeskemaundersøgelse, som gennemføres hvert andet år blandt et fast panel af grundskoler. Panelet består af 180 folkeskoler og 57 frie grundskoler, hvor ledere, lærere der underviser i dansk og matematik på 2., 4., 6. og 8 klassetrin samt elever i 4., 6. og 8. klasse bliver spurgt ind til deres oplevelser inden for forskellige temaer. I folkeskolerne deltager pædagoger, som indgår i undervisningen, også i undersøgelsen.  

Læs mere om Grundskolepanelet

Sidst opdateret: 18. marts 2025