Hop til indhold

En fri grundskole, der har elever i 9. klasse, er ikke forpligtet til at afholde folkeskolens prøver på skolen. Skolen kan i stedet meddele ministeriet, at den er prøvefri. Det skal fremgå tydeligt af skolens hjemmeside, at skolen ikke tilbyder folkeskolens 9. klassesprøver. Skolen skal orientere nye forældre om, at skolen ikke afholder prøver.

Elever fra en prøvefri skole skal til optagelsesprøve, hvis de efter 9. klasse vil fortsætte på en ungdomsuddannelse, hvor der er krav om et karaktergennemsnit.

Eleverne kan også vælge at gå op til folkeskolens prøver som privatister på en anden skole.

Skoler, der ikke afholder prøve i fagene historie og kristendomskundskab

En fri grundskole kan vælge ikke at holde afgangsprøve i historie og kristendomskundskab, hvis det ikke passer sammen med skolens værdigrundlag. Skolen skal meddele ministeriet, at den ikke afholder prøve i enten historie eller kristendom eller begge fag. Det skal ligeledes fremgå af skolens hjemmeside.

På skoler, der ikke afholder prøve i faget historie, skal det fremgå af skolens tilsynserklæring, at den tilsynsførende har vurderet elevernes standpunkt i historie, eller også skal det fremgå af skolens selvevaluering alt afhængig af, hvilken tilsynsform skolen har valgt.

Sidst opdateret: 2. august 2023