Hop til indhold

Læringskonsulenterne på folkeskoleområdet støtter skoler og kommuner i at kvalitetsudvikle og skabe bedre faglige resultater og trivsel for alle elever.

Læringskonsulentkorpset blev etableret i 2014 og består af praktikere. Konsulenterne har derfor alle viden med sig fra deres egen praksis. Størstedelen af konsulenterne er ansat på deltid i ministeriet, idet de også arbejder som på skoler over hele landet.

Læringskonsulenterne har kontorer i henholdsvis København og Aarhus.

Vejledning baseret på viden og erfaringer fra praksis

Læringskonsulenternes vejledningspraksis bygger på undervisningserfaring eller erfaring med skoleudvikling, feedback fra skoler og kommuner samt viden og forskning.

Arbejdet med at gøre viden, gode metoder og værktøjer brugbare for både lærere, pædagoger, ledere, forældre, elever og de politiske beslutningstagere er en vigtig del af konsulenternes arbejde.

Læringskonsulenterne har også en central opgave i forhold til at bringe viden om praksis, herunder behov og udfordringer, med tilbage til ministeriet.

Læs mere om de enkelte læringskonsulenters kompetencer og vidensområder, og se hvordan du kontakter dem.

Bliv læringskonsulent

Har du en stærk faglig profil som lærer? Eller har du masser af erfaring med skoleudvikling – enten som skoleleder, afdelingsleder eller kommunal konsulent? Og vil du være en del af et stort hold af erfarne praktikere, der hjælper skoler og kommuner på vej og gør en forskel for børns læring, så hold øje med siden her.

Center for Udgående Kvalitetsarbejde i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) søger jævnligt læringskonsulenter til det nationale læringskonsulentkorps inden for folkeskoleområdet.

Når vi har ledige stillinger, kan de ses her.

Kontakt

På telefonen træffes læringskonsulenterne bedst torsdage og fredage mellem 8 og 16.

Se kontaktoplysninger på læringskonsulenterne

Sidst opdateret: 13. november 2020