Hop til indhold

Birgitte Bækgaard

Særlige vidensområder

Fælles Mål/læringsmål, dansk som andetsprog, faglig læsning, sprog i fagene, skolens formålsparagraf og medborgerskab, demokrati og medborgerskab, forebyggelse af ekstremisme og radikalisering

Ansættelser

Cand.mag. i religion og dansk, master i medborgerskab og dansk som andetsprog

Bopælskommune

København

Spørg konsulenten

birgitte.baekgaard@stukuvm.dk

Telefon

6188 4737

Biografi

Jeg er uddannet cand.mag. i religion og dansk og har undervist på HF/gymnasium, på pædagog- og læreruddannelsen og i efter- og videreuddannelsen. I 2005 tog jeg en master i medborgerskab og dansk som andetsprog.

De senere år har jeg primært arbejdet med folkeskolen og efteruddannelsesforløb for lærere og pædagoger i dansk som andetsprog, faglig læsning, sprog- og genrepædagogik – blandt andet igennem forløbet Reading to Learn og funktionel grammatik/SFL. Fra 2011-2013 var jeg tilknyttet Danmarks Lærerforenings store satsning i faglig læsning. Derudover har jeg deltaget i arbejdet med den nye læreruddannelse, de nye forenklede Fælles Mål samt i udviklingen af et digitalt sprogscreeningsværktøj til erhvervsuddannelserne. Jeg har også skrevet artikler og lavet undervisningsmaterialer i dansk som andetsprog, religion og medborgerskab.

Sidst opdateret: 29. juni 2020