Hop til indhold

Det er vigtigt at skolen orienterer sig i disse forhold inden beslutning om tilmelding til forsøget:

  • De skriftlige prøver i biologi, geografi og fysik/kemi er udtræksprøver. Det betyder, at skolens 9. klasses elever kun har 60% sandsynlighed for at trække en af forsøgsprøverne i henholdsvis fysik/kemi, biologi og geografi. Det forhold ændrer forsøgsrammen ikke på. Der er altså ingen garanti for, at de 9. klasser, som er tilmeldt forsøget, komme til prøve i et af de tre naturfag. Dette skal skolen være indforstået med ved tilmelding til forsøget.
  • Forsøgsprøven afvikles ved prøveterminen i maj og kan således ikke anvendes som semesterprøve i syge-/semesterterminen i december. Elever på skoler, der deltager i forsøget, som bliver syge ved prøveafviklingen i maj, skal aflægge den almindelige prøve som sygeprøve ved syge-/semesterterminen i december.
  • For de skoler, der deltager, vil forsøgsprøven erstatte den almindelige digitale prøve, og de elever, der deltager, vil få deres besvarelser bedømt efter retningslinjerne for forsøget. De skal således kun aflægge forsøgsprøven og ikke også den almindelige prøve.
  • Da eksempelprøven i nogen grad vil basere sig på eksempelprøverne fra 2019, anbefales det, at deltagende klasser ikke bruger disse eksempelprøver i undervisningen forud for eksempelafprøvningen i uge 46.
  • Styrelsen for Undervisning og Kvalitet forbeholder sig ret til at lukke for tilmelding ved stor interesse for forsøgsprøverne.
Sidst opdateret: 12. maj 2021