Hop til indhold

Formålet med prøvevejledningerne er at præcisere og uddybe de krav, der stilles i prøvebekendtgørelsen. I prøvevejledningerne tydeliggøres også den sammenhæng, der er mellem folkeskolens formål, faget og reglerne i prøvebekendtgørelsen. 

Nye prøvevejledninger er offentliggjort 

Prøvevejledningerne er revideret med det formål, at de skal være mere kortfattede, overskuelige og præcise samt mere ens på tværs af fagene. 

Det er kun i de skriftlige prøver i dansk, engelsk, fransk og tysk, at der er ændringer i regler i form af justerede vurderingskriterier. Reglerne for de resterende prøver er uændrede. 

Prøvevejledninger fra 2020 og før 

I de prøver, hvor der ikke er nye regler, er det muligt at anvende de tidligere versioner af prøvevejledningerne ved semesterprøver i prøveterminen december-januar 2021/2022. Prøvevejledningerne fra 2020 og før kan findes nederst på denne side.

Bemærk: Elever, som har eller burde have aflagt prøve i prøveterminen maj/juni 2021, men som skal aflægge omprøve eller på grund af fx udeblivelse skal aflægge ny prøve, skal aflægge prøve efter de regler, som var gældende, da eleven modtog undervisning i det pågældende fag. Her er det prøvevejledningerne fra 2020 og før, der skal anvendes. 

Webinarer om de nye prøvevejledninger

I november 2021 har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet afholdt en række webinarer for lærere i fagene, hvor de nye prøvevejledninger er blevet præsenteret.

Webinarerne er blevet optaget og vil løbende blive lagt på hjemmesiden. De første webinarer er tilgængelige via linket nedenfor. Vi arbejder på højtryk på at få resten af dem klar. 

Du kan se eller gense webinarerne her

Vi henviser i øvrigt til ministeriets faglige vejledningsforum, emu-respons, hvor læringskonsulenterne for fagene svarer på spørgsmål om både prøvevejledningerne og folkeskolens fag og prøver generelt. 

Du finder emu-respons her

Prøvevejledninger (nye versioner)

Se prøvevejledningen fra 2019, som kan findes længere nede på siden.

Prøvevejledninger (tidligere versioner fra 2020 og før)

Sidst opdateret: 15 timer siden