Hop til indhold

Skolerne skal tilrettelægge undervisningen på grundforløbet, så den indeholder motion og bevægelse. Motion og bevægelse skal medvirke til at fremme sundhed hos de unge og understøtte motivation og læring. Omfanget skal gennemsnitligt være mindst 45 minutter om dagen. Det er op til de enkelte skoler, hvordan de vil tilrettelægge undervisningen.

Forskellige måder at opfylde kravet

Motion og bevægelse kan integreres som en del af den almindelige undervisning, hvor motion og bevægelse ses som et pædagogisk princip for den pågældende læringssituation. Kravet om motion og bevægelse kan også opfyldes som idrætsundervisning i form af grund- eller valgfag. Motion og bevægelse kan også foregå som, eller som afbræk fra den almindelige undervisning som "brain breaks" ved brug af aktive pauser og lignende. En tredje mulighed er motion og bevægelse som en del af den almindelige undervisning, hvor motion og bevægelse integreres i den pågældende læringssituation.

Motionstilbud i forlængelse af skoledagen

Ud over kravet om gennemsnitligt mindst 45 minutters bevægelse og motion kan skolerne tilbyde motionstilbud i forlængelse af skoledagen.

Sidst opdateret: 28. februar 2020