Hop til indhold

DM i Skills er det store årlige danmarksmesterskab for elever på erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge deltager og kæmper om at blive landets bedste inden for de forskellige fag. 

DM i Skills giver unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, muligheden for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen - heriblandt grundskoleelever - erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.

Grundskoleelever inddrages aktivt

Alle besøgende grundskoleelever bliver aktivt inddraget i arrangementet - de kan prøve forskellige fag i praksis, de kan stille spørgsmål til UU-vejledere og der er forskellige små-konkurrencer rundt omkring i hallerne. Derudover får de besøgende skoleelever mulighed for at afprøve deres egen faglige kunnen i de særlige "prøv, mærk og føl"-stande.

Elever i 8. klasse kan deltage i Skills stafetten, der afholdes sideløbende med Danmarksmesterskabet. Målet med denne konkurrence er, at engagere de besøgende elever. Holdene udtages på forhånd på den lokale erhvervsskole.

Fra DM til Worldskills

Senest var der mange tusinder besøgende til DM i Skills den 16.-18. januar i Bella Center i København. Næste DM i Skills finder sted i Fredericia den 4.-6. februar i Messe C.

Forud for DM er gået en række regionale konkurrencer, hvor man kvalificerer sig til at komme videre.

Vinderne af DM kan komme videre til europamester-skaberne (Euroskills) og verdensmesterskaberne (Worldskills), der begge afholdes hver andet år.

Mere information

For spørgsmål til DM i Skills kontakt: info@skillsdenmark.dk.

Læs mere på skillsdenmark.dk.

Sidst opdateret: 28. juni 2023