Hop til indhold

Grundforløbet består af to dele, der hver varer 20 uger (½ år). Det samlede grundforløb varer i alt 40 uger.

Grundforløbets 1. del

Grundforløbets 1. del er for dig, der starter direkte efter 9. eller 10. klasse. Hvis du allerede har en uddannelsesaftale med en virksomhed, og denne uddannelsesaftale omfatter grundforløbet, vælger du og virksomheden, om du skal begynde uddannelsen med grundforløbets 1. del eller med grundforløbets 2. del.

Fra januar i året efter din 9. eller 10. klasse indtil to år efter, at du har afsluttet 9. eller 10. klasse, vælger du selv, om du vil starte på grundforløbets 1. del eller grundløbets 2. del. 

Forløbet giver almene og brede erhvervsfaglige kompetencer. Du får indblik i den enkelte branche og det gør det nemmere for dig at vælge den rigtige uddannelse. 

Målene for undervisningen på grundforløbets 1. del er de samme på tværs af hovedområder. Derfor skal du ikke tage grundforløbets 1. del igen, hvis du fortryder dit valg af hovedområde/fagretning.

Læs mere om hovedområder og fagretninger

Grundforløbets 2. del

Grundforløbets 2. del er en del af den erhvervsuddannelse, du har valgt.

Forløbet giver dig faglige og personlige kompetencer til at gennemføre et hovedforløb.

Lærerstyret undervisning

Som elev er du sikret et vist niveau af lærerstyret undervisning, uanset hvor du tager din erhvervsuddannelse. Der er minimum 26 klokketimer lærerstyret undervisning om ugen.

Sidst opdateret: 13. april 2021