Hop til indhold

For de fleste arbejdsmarkedsuddannelser er der en deltagerbetaling. Undtagelser er uddannelser på det pædagogiske område, uddannelser på social- og sundhedsområdet og Individuel Kompetencevurdering. Der er heller ikke deltagerbetaling for læse-, skrive- og regnekurser, hvis du tager dem i sammenhæng med et andet kursus.

Fra den 1. september 2020 skal personer med en videregående uddannelse ligesom ufaglærte og faglærte betale den ordinære/lave pris for deltagelse i et certifikatkursus i AMU. Ordningen gælder for certifikatkurser, der påbegyndes 1. september 2020 eller senere og afsluttes senest 31. december 2021.

Alle uddannelser, der er markeret som certifikatuddannelse i Uddannelsesadministration.dk samt uddannelser, der indgår som valgfri del af EU-kvalifikationsuddannelse til erhvervschauffører er omfattet af ordningen.

Læs retningslinjerne for læse-, skrive- og regnekurser, der tages i kombination med et andet AMU-kursus (pdf)

Læs brevet til AMU-udbydere om "Ordinær deltagerbetaling for certifikatuddannelser for kursister med en videregående uddannelse" (pdf)

I 2020 er deltagerbetalingen på mellem 630 kroner og 940 kroner pr. uge. Der kan dog være et tillæg på op til 700 kroner pr. uge.

Se den aktuelle deltagerbetaling for et specifikt AMU-kursus på www.efteruddannelse.dk

Deltagerbetalingens størrelse fastsættes fra år til år.

Sidst opdateret: 2. september 2020