Hop til indhold

GENÅBNING. Vi ved, det er frustrerende ikke at kunne få klare svar. Sådan vil det desværre lidt endnu.

SÅ ÅBNEDE vuggestuer, børnehaver og dagplejer. I hvert fald en stor del af dem.

Det er vi mange, der har glædet os til, for en hverdag med hjemmearbejde og småbørn er ikke holdbar i længden. Der skal være tid og plads til udvikling, leg og socialt samvær for vores børn. Og derfor er det godt, at vi nu så småt er på vej mod en normaltilstand med åbne institutioner.

Men det er ingen hemmelighed, at det ikke altid er let at vende tilbage - hverken for børn, pædagogisk personale eller forældre, for der gælder skrappe retningslinjer.

Både i ministeriet og i Forældrenes Landsorganisation får vi rigtig mange spørgsmål fra bekymrede forældre, som oplever uklarhed og manglende svar. De spørger: Må pædagogerne trøste mit barn, når det græder? Hvorfor er der ikke plads til alle børn? Er der behov for, at vi forældre faktisk holder vores børn hjemme? Og vil I være med til at fortælle vores arbejdsgivere, at vi ikke har mulighed for at arbejde p. t., fordi vi ikke kan få pasning til vores børn? DER ER MANGE gode historier. Om ledere og medarbejdere, som knokler i døgndrift for at få tingene til at fungere på nye og kreative måder. Man lejer telte, låner personalets kolonihaver, tager på skovtur og meget andet.

Men der er også spørgsmål og bekymringer, som kræver svar. Derfor vil vi også sige meget klart til alle forældre og ansatte: Børn er børn og opfører sig som børn - ikke som små voksne. Det betyder, at de må lege, kramme og savle præcis som før coronakrisen. De er i mindre grupper end normalt for at undgå for mange smittekæder. Og pædagogerne har præcis samme opgave nu som for to måneder siden: at skabe tryghed, glæde og udvikling hos vores børn.

Derfor skal pædagogerne trøste, kramme og lege med ungerne lige så meget, som de gjorde inden epidemien. Så er der alle jer, der ikke har fået plads endnu. Vi ved, at kommuner, ledere og medarbejdere ligger vandret for at finde løsninger.

Og forhåbentlig er der plads til alle inden for kort tid. Indtil da beder vi jer have tålmodighed og forståelse. Vi er i en helt ny situation, som ingen af os har stået i før.
Vi ved, det er frustrerende ikke at kunne få klare svar. Sådan vil det desværre lidt endnu. Men noget er heldigvis, som det plejer: Børn er børn.