Hop til indhold

Skoler, der afholder folkeskolens prøver i mundtlig dansk og mundtlig matematik i 9. og/eller 10. klasse, har nu mulighed for at deltage i et forsøg med en alternativ og mere praktisk orienteret mundtlig prøve i ét eller begge af fagene. Tilmeldingen gælder for skoleåret 2023/2024. Forsøget er iværksat af Børne- og Undervisningsministeriet.

De deltagende skoler får mulighed for at afprøve en af forsøgets alternative og mere praktisk orienterede prøveformer: 

  • en caseprøve
  • en portfolioprøve.

De to prøveformer inddrager som noget nyt udarbejdelsen af elevfremstillede produkter, hvor elevernes viden, færdigheder og kompetencer i fagene sættes i spil.

Ved deltagelse i forsøget vil forsøgsprøven stå i stedet for de nuværende mundtlige prøver i dansk og/eller matematik i 9. klasse og 10. klasse.

For at sikre de bedste muligheder for at forberede og afvikle forsøgsprøven vil de deltagende skoler modtage vejlednings- og inspirationsmateriale samt vejledning fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Forsøget er toårigt (skoleårene 2023/2024 og 2024/2025) og indgår i et større forsøgsprogram, hvor forsøg med tre forskellige karakter- og bedømmelsesformer allerede er meldt ud.

Læs mere om den politiske aftale bag forsøgsprogrammet.