Hop til indhold

Der er store geografiske forskelle i andelen af unge, som tager en erhvervsuddannelse. Det viser en ny opgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Opgørelsen viser, at det især er i de tyndtbefolkede områder af landet, at mange mellem 15 og 35 år tager en erhvervsuddannelse. I Kalundborg, Lemvig, Langeland, Morsø og Norddjurs Kommuner er det eksempelvis over 10 procent af de 15-35-årige, som er i gang med en erhvervsuddannelse. I Frederiksberg, Gentofte, København, Rudersdal og Lyngby-Taarbæk Kommuner er det tilsvarende tal under 3 procent. Der er således markante forskelle mellem kommunerne i hovedstadsområdet og i landområder uden for de større byer.

15-35 årige EUD-elever som andel af det samlede antal 15-35 årige i befolkningen, 2022.

Anm. Elevernes bopæl er opgjort ved uddannelsesstatus pr. 30. september 2022. Det samlede antal 15-35 årige i befolkningen er opgjort pr. 1. oktober 2022. 87 procent af erhvervsskoleelever er i alderen 15-35 år.
Kilde: Uddannelsesstatistik.dk, DST (Statistikbanken.dk) og egne beregninger.

 

”Vi uddannede 27.000 faglærte sidste år, men der er gode jobs til mange flere. Ikke mindst når vi skal i mål med den ambitiøse grønne omstilling af vores samfund og sikre dygtige medarbejdere til at yde pleje og omsorg for vores ældre. Erhvervsskoler i yderområder er både med til at sikre faglærte til hele Danmark og sikre uddannelsesmuligheder for de unge i hele landet,” siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye.