Hop til indhold

Dette års Skriverpris går til forfatter Rebecca Bach-Lauritsen og illustrator Lea Hebsgaard Andersen, som står bag bogen Underlig fisk.

Skriverprisen tildeles hvert år et læsevenligt værk, en serie eller et forfatterskab af høj litterær kvalitet, der imødekommer de mange forskellige læsere, der normalvis kan have svært ved at tilegne sig god litteratur. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed. Med prisen følger 25.000 kroner.

Underlig fisk handler om børns relationer og venskaber. Teksten er let læselig og understøttes af kunstværker af illustrationer, der får læseren til at forstå teksten bedre.

”Bogen lever op til alle Skriverprisens kriterier. Sprogets enkelhed, der med små virkemidler fortæller en vedkommende historie, giver bogen høj litterær kvalitet, og det gør samtidig bogen let tilgængelig rent sprogligt. De smukke og forståelige illustrationer, som drager en ind i historien, er af høj kvalitet. Det kvadratiske format, den lækre papirkvalitet samt en detalje som den skinnende røde titel gør bogen indbydende, allerede inden man åbner den. Tekstens opsætning gør den overskuelig, også for begynderlæseren. Selvom illustrationerne nogle gange flyder hen over midten, opleves det ikke som forstyrrende, når man læser. Bogen taler til læseren som ligemand, idet temaet er væsentligt for alle børn, men behandlet med stor respekt for barnets oplevelse,” siger Birgitte Reindel, der er formand for prisudvalget og derudover også er bestyrelsesmedlem for Pædagogisk LæringsCenterForening, PLCF Øst og formand for Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark og PLC-koordinator på Skolerne i Snekkersten.

Læs mere om Skriverprisen.