Hop til indhold

Forældre og besøgende i dagtilbud, grundskoler og ungdoms- og voksenuddannelser skal bære mundbind eller visir. Og eleverne på ungdoms- og voksenuddannelser skal vise gyldigt coronapas. Det er nogle af de restriktioner, som et flertal i Folketingets Epidemiudvalg har vedtaget at forlænge efter indstilling fra Epidemi-kommissionen.

Derudover får personale på grundskoler – også på baggrund af en anbefaling fra Epidemikommissionen – ret til at anvende mundbind, når de befinder sig på skolen. Dog ikke når de gennemfører undervisning eller i andre situationer, hvor de er i kontakt med elever. Dette skyldes pædagogiske hensyn. 

Endelig genåbner de videnspædagogiske aktivitetscentre – eksempelvis Experimentarium og Vadehavscenteret – efter den 16. januar. Der vil være krav om coronapas og mundbind eller visir for besøgende.

Anbefalingerne vedrørende blandt andet test og organiseringen i dagtilbud og grundskoler ændres ikke.

 

Restriktioner

Mundbind og visir

  • Krav om mundbind eller visir for forældre og besøgende i dagtilbud m.v., på grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser.
  • Krav om mundbind eller visir for elever, studerende og ansatte på ungdoms- og voksenuddannelser, når de bevæger sig rundt på institutionen og opholder sig på fællesarealer. Kravet gælder ikke i undervisningen eller til eksamen.
  • Krav om mundbind eller visir for besøgende på videnspædagogiske aktivitetscentre mv.
  • Ret til at bære visir for medarbejdere i dagtilbud m.v. og på grundskoler samt ret til at bære visir eller mundbind for medarbejdere på ungdoms- og voksenuddannelser.
  • Ret til at bære mundbind for medarbejdere på grundskoler, dog ikke når de gennemfører undervisning eller i andre situationer, hvor de er i kontakt med elever.

Coronapas

  • Krav om coronapas for elever, kursister, deltagere og besøgende på ungdoms- og voksenuddannelser, forberedende uddannelsestilbud og voksen- og efteruddannelser.
  • Krav om coronapas ved adgang til videnspædagogiske aktivitetscentre mv.

Øvrigt

  • Deltagerbegrænsning i biografsale og lignende i videnspædagogiske aktivitetscentre mv.