Hop til indhold

Regeringen har på baggrund af rådgivning af den Faglige Referencegruppe besluttet, at opfordringen til screeningstest ophører fra mandag den 21. februar 2022. Sundhedsstyrelsens opfordring til at blive testet, hvis man er øvrig kontakt, vil fortsat være gældende.

”Jeg er simpelthen så glad for, at vi er kommet så langt i håndteringen af pandemien, at vi kan droppe screeningstestene. Det er endnu et skridt mod en mere normal hverdag. Sygdommen er stadig i blandt os, og mange er syge i øjeblikket, men takket være en stor indsats fra både elever og personale kan vi se lyset forude,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Det vil fortsat være muligt at udlevere selvtest til medarbejdere i dagtilbud, medarbejdere og elever på grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser til test som øvrig kontakt, fx ved smitte i klassen.

Som konsekvens af ophøret af screeningstest har regeringen også besluttet, at test ved assisteret podning og selvpodning under supervision udfases hurtigst muligt.

Fra og med mandag den 21. februar 2022:

  • Opfordringen til to ugentlige screeningstest bortfalder for elever fra og med 1. klasse i grundskolen og elever, kursister og deltagere på ungdoms- og voksenuddannelserne samt for medarbejdere i dagtilbud, i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelserne.
  • Der kan fortsat udleveres selvtest til brug for test som øvrig kontakt til medarbejdere i dagtilbud og medarbejdere og elever, kursister og deltagere på grundskoler og ungdoms- og voksenuddannelser. Muligheden for udlevering af selvtest gælder så længe, der er en opfordring til test af øvrige kontakter i Sundhedsstyrelsens retningslinjer og senest til den 31. marts 2022.  
  • Test ved assisteret podning og selvpodning under supervision på grundskoler, herunder på efterskoler og frie fagskoler udfases hurtigst muligt.