Hop til indhold

Der blev indgået 51.476 lærepladsaftaler fra juli 2020 til juni 2021. Det er en stigning på 20 procent sammenlignet med de forudgående 12 måneder og på 15 procent sammenlignet med perioden fra juli 2018 til juni 2019, det vil sige før COVID-19-pandemien. Faktisk er der tale om det højeste antal siden 2011, viser et nyt notat fra Børne- og Undervisningsministeriet.

”Det er en hovedmålsætning for regeringen, at flere unge får en læreplads. Det er godt for den enkelte unge, som kommer ud og prøver kræfter med sit fag og bidrager til samfundet. Men det er også godt for alle os andre, for vi har brug for dygtige faglærte i fremtiden. Derfor glæder jeg mig både på de unges og samfundets vegne over, at vi nu sætter lærepladsrekord. De her tal viser, at politik kan flytte noget,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Børne- og undervisningsministeren nævner, at der er indgået to trepartsaftaler det seneste år, som har sat skub i, at flere virksomheder har taget lærlinge. ”Nu er opgaven at sikre, at den gode tendens fortsætter. Senest har regeringen foreslået, at der skal indføres klare krav om, at virksomheder, der løser opgaver for den offentlige sektor, er forpligtet til at tage lærlinge”, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil med henvisning til udspillet ”Danmark kan mere 1" (fm.dk) .