Hop til indhold

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet blev i ”Aftale om Finansloven for 2021” enige om at afsætte 10 millioner kroner årligt i perioden 2021-2023 til en grøn iværksætterpulje på tværs af ungdomsuddannelserne.

Rammerne for puljen ligger nu klar. Den grønne pulje har til formål at styrke ungdomsuddannelsernes arbejde med grønt iværksætteri og understøtte, at ungdomsuddannelserne er på forkant med den grønne dagsorden. Puljen skal sikre inddragelse af eleverne i relevante projekter med fokus på grønt iværksætteri og give eleverne viden om den grønne, bæredygtige udvikling.

”Danmark skal være et fyrtårn for grønt iværksætteri. Der er allerede en enorm appetit for den grønne dagsorden blandt unge, og den skal vi hjælpe på vej,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

”Den grønne iværksætterpulje til ungdomsuddannelserne er et rigtigt godt skridt på vejen til at få klima på dagsordenen og gøre de unge opmærksomme på mulighederne ved grønt iværksætteri. Men arbejdet stopper naturligvis ikke her, for i fremtiden skal vi have klima ind på alle uddannelser i Danmark. Det er vigtigt for at kunne stoppe klimaforandringerne, da det blandt andet er de unge, der skal være med til at finde fremtidens bæredygtige løsninger,” siger Astrid Carøe, SF.

”Det er fra de unge, fremtiden skal komme. Og fremtiden skal være grøn. Derfor er jeg glad for, at vi nu gør mere for at inspirere endnu flere til at forfølge grønt iværksætteri. Sådan kommer vi i mål med den grønne omstilling og gør nye, klimavenlige teknologier til Danmarks næste, store eksporteventyr,” siger Anne Sophie Callesen, Radikale Venstre.

”En grøn omstilling af vores uddannelsessystem er en vigtig forudsætning for den sammenhængende grønne omstilling af hele vores samfund, der skal til for at indfri vores klimamål. Puljen her er et lille bidrag hertil,” siger Jakob Sølvhøj, Enhedslisten.

”Fremtiden er grøn, og Alternativet er født som iværksætterparti. Derfor er vi også rigtig glade for at være med til at udmønte denne pulje for fremtidens grønne iværksættere,” siger Torsten Gejl, Alternativet.

Bekendtgørelsen for puljen er sendt i ekstern høring mandag den 6. september med frist 29. september. Styrelsen for Undervisnings og Kvalitet forventer at offentliggøre puljen den 5. oktober med ansøgningsfrist 16. november 2021. Puljen udmøntes som en ansøgningspulje og udmeldes igen i 2022 og 2023.