Hop til indhold

Minimum ét pædagogisk personale pr. tre børn i vuggestuer. Og ét pædagogisk personale pr. seks børn i børnehaver. Sådan bliver de kommende krav til minimumsnormeringer, som regeringen og dens støttepartier blev enige om sidste år. Tirsdag denne uge førstebehandles lovforslaget.

Udover selve minimumsnormeringerne indebærer lovforslaget også en styrkelse af tilsynet på dagtilbudsområdet.

”Jeg glæder mig over, at vi nu sætter gang i det lovarbejde, der skal give mere pædagogisk personale i institutionerne og dermed mere overskud og mere nærvær omkring hverdagen for de mindste. Med lovforslaget kommer der mere tid og ro til det enkelte barn. Vi får også styrket tilsynet, så vi i højere grad sikrer, at vi får løftet kvaliteten de steder, hvor der er problemer. Det er jeg stolt af,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Lovforslaget er en del af Aftalen om minimumsnormeringer indgået den 5. december 2020 mellem regeringen (Socialdemokratiet) og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet. Det nye lovkrav til det kommunale tilsyn forventes at træde i kraft den 1. januar 2022. Minimumsnormeringerne forventes at træde i kraft den 1. januar 2024.