Hop til indhold

De elever, der i år skal afslutte deres grundskole-, ungdoms- og voksenuddannelser kan blandt andet se frem til at kaste karameller, afholde dimission og køre studenterkørsel. Der er opstillet et sæt af retningslinjer, som gør det muligt at fastholde en række gode traditioner på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. 

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil udtaler:

”COVID-19 har haft stor betydning for de elever og studerende, der i år skal afslutte deres uddannelse. For regeringen er det vigtigt, at der er mulighed for at få en god og festlig afslutning på uddannelserne. Det skal både være muligt at kaste karameller sidste skoledag, have familien med ved overrækkelse af svendebrev eller eksamensbevis og at køre i studentervogn. Jeg er rigtig glad for, at elever i både grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelserne får mulighed for at fejre den her store milepæl sammen med deres familie og venner.”

Fejringer af uddannelsesafslutninger kan ske efter følgende retningslinjer:

  • På grundskoleområdet gælder det, at der på afgangselevernes sidste skoledag kan gennemføres karamelkast klassevist, således at afgangseleverne kaster karameller til én klasse ad gangen, så klasserne ikke blandes.
  • Den traditionelle huebegivenhed i forbindelse med elevens sidste mundtlige eksamen på de gymnasiale uddannelser anbefales gennemført indendørs med maksimalt fem gæster per elev. Herefter kan eleven fejre begivenheden i et afgrænset område og gerne udendørs.
  • Fejringer af uddannelsesafslutning, translokationer, dimissioner mv. på grundskoler samt ungdoms- og voksenuddannelser, som foregår indendørs med siddende gæster, kan gennemføres med op til 500 personer.
  • Ved fejringer på skoler og institutioner vil gældende retningslinjer for test skulle følges for deltagerne.
  • For private arrangementer, der finder sted i forbindelse med uddannelsesafslutning, eksempelvis studenterkørsel, gælder en kraftig opfordring til test. 

Der tages forbehold for smitteudviklingen i samfundet. 

Læs de præcise retningslinjer for skoler og uddannelsesinstitutioner (pdf)