Hop til indhold

Frem til den 22. september 2021 er det muligt at søge om at få del i Børne- og Undervisningsministeriets udlodningsmidler. Puljen er i år på 14,3 millioner kroner og målrettes trivselsaktiviteter for elever på FGU og erhvervsuddannelsernes grundforløb. Begge elevgrupper har oplevet store trivselsmæssige udfordringer i forbindelse med de nedlukninger, coronapandemien har medført på uddannelsesområdet.

”Coronapandemien har haft store konsekvenser for børn og unges trivsel. Det gælder især på FGU og erhvervsuddannelserne. Mange FGU-elever har under nedlukninger savnet rutinerne og kontakten til lærerne, som for mange er en vigtig voksenkontakt i dagligdagen. Samtidig ved vi, at pandemien har gjort det overordentligt svært for erhvervsskolerne at sikre de stærke faglige og sociale fællesskaber, som er afgørende for at fastholde eleverne på uddannelsen. Derfor sætter vi nu ekstra ind og prioriterer udlodningspuljen specifikt til de her to grupper, som har været så hårdt ramt af pandemien. Jeg håber, at skolerne vil lave en masse gode aktiviteter for eleverne, så vi kan få styrket trivslen og fællesskabet på uddannelserne,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Med udlodningspuljen får institutionerne mulighed for at søge om ekstra midler til for eksempel ekskursioner, sportsarrangementer eller virksomhedsbesøg, som understøtter elevernes sociale og faglige fællesskab. 

Læs mere om udlodningsmidlerne 2021 og ansøgning på ministeriets side om puljen, som findes i tilknytning til puljeoversigten.

Fordelingen af tilskud forventes at finde sted i november 2021.

Midlerne er en del af overskuddet fra Danske Spil A/S og Det Danske Klasselotteri A/S.