Hop til indhold

En ny måling fra Styrelsen for It og Læring (STIL), der er foretaget i november og december 2020 viser, at elever på erhvervsuddannelserne på en skala fra 1-5 har et trivselsniveau på 4,1. Det ligger på niveau med de gymnasiale uddannelser.

Det glæder børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, at elever på erhvervsuddannelserne er så tilfredse med deres uddannelse.

”Det her er rigtig godt nyt. Det er meget positivt, at elevernes trivsel er så høj, især med tanke på, at sidste år var præget af uforudsigelighed og hjemsendelser. Jeg glæder mig især over, at elever på erhvervsskolerne har lige så høj trivsel som elever på de gymnasiale uddannelser”, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Målingen viser desuden, at der blandt virksomhederne er tilfredshed med de lærlinge, de får fra erhvervsskolerne. På en skala fra 1 til 10 var virksomhederne tilfredsniveau i 2020 på 8,2.

”Vi har rigtig gode erhvervsskoler i Danmark og danske erhvervsskoleelever er knalddygtige. Det er der slet ingen tvivl om. Jeg er rigtig glad for, at også landets virksomheder, som jo er dem, der skal ansætte lærlingene, når de har fået deres svendebrev, anerkender, at elevene er super dygtige”, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.