Hop til indhold

[Opdateret 28.10.20 med link til bekendtgørelsen]

Brobygningsforløbene med fysisk fremmøde på ungdomsuddannelsesinstitutionerne skal aflyses fra torsdag den 29. oktober, men kan aflyses allerede fra tirsdag den 27. oktober. Bekendtgørelsen vil blive udstedt snarest.

”For at være på den sikre side skal brobygning i dette skoleår ikke gennemføres på almindelig vis, hvor elever på skoler og efterskoler møder frem på ungdomsuddannelserne. På grund af COVID-19 er vi nødt til at finde alternative løsninger. Det er nemlig afgørende, at de unge fortsat får et solidt kendskab til mulighederne på ungdomsuddannelserne, og vi vil sammen med sektoren og Folketingets partier finde løsninger – ligesom vi har gjort med alle andre udfordringer, der er opstået på grund af COVID-19,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Der vil nu blive indledt drøftelser med sektoren og Folketingets partier om, hvordan der kan gennemføres alternative forløb, herunder virtuelle forløb eller forløb på elevernes egen skole, så eleverne alligevel får et godt indtryk af de mange valgmuligheder på ungdomsuddannelserne. Det vil i den forbindelse blive sikret, at der ikke er negative økonomiske konsekvenser for institutionerne.

Ændringen gælder både brobygningskurser for elever i 9. og 10. klasse samt de tilsvarende introduktionskurser i 8. klasse.