Hop til indhold

Statsminister Mette Frederiksen har i dag fremlagt yderligere tiltag for at bekæmpe smitten af COVID-19. Nedlukningen af institutioner, skoler og uddannelsesinstitutioner forlænges to uger. Det betyder, at børn, elever og studerende foreløbig må vente til tirsdag den 14. april 2020 med at komme fysisk i dagtilbud og skole igen.

Efter dagens udmelding siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil:

”Det er en alvorlig og ekstraordinær situation, vi befinder os i, men vi skal nok komme igennem det i fællesskab. Jeg er dybt, dybt imponeret over både elever, forældre, ledere, pædagoger, lærere og alle de andre medarbejdere, der yder en solid indsats for vores børn.”

Nedlukningen af dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner landet over har været gældende siden mandag den 16. marts 2020. Ligesom under de første ugers nedlukning skal kommunerne forsat sørge for nødpasning for dem, der ikke har andre pasningsmuligheder.

Situationen udvikler sig løbende, og Børne- og Undervisningsministeriet vil fortsætte dialogen med sektoren og hurtigst muligt dele information med landets daginstitutioner og skoler.

Dagtilbud, skoler og uddannelsesinstitutioner kan finde svar på ofte stillede spørgsmål om COVID-19 på www.uvm.dk/corona. Børne- og Undervisningsministeriet opdaterer løbende siden med relevant information.

Du kan finde information samt spørgsmål/svar vedrørende sundhedsfaglige forhold om COVID-19 og de seneste nyheder og anvisninger fra de danske myndigheder på www.coronasmitte.dk.