Hop til indhold

Den første uge med hjemmeundervisning har budt på en massiv stigning i brugen af digitale læremidler, Aula, læringsplatforme og Unilogin, som elever, forældre og lærere kan logge sikkert på med. Det viser nye tal indsamlet af Styrelsen for It og Læring.

Forlaget Alinea har lanceret Sofaskolen, hvor børn i hele landet hver dag får nye opgaver i dansk og matematik på YouTube. Indtil videre har omkring 230.000 fulgt undervisningen, hvor tre lærere giver opgaver for, hvor eleverne skal kombinere det digitale og det analoge.

Hos Gyldendal er antallet af besøg blevet tredoblet på de digitale læremidler i grundskolen, særligt i fagene engelsk, dansk og matematik. Forlaget Clio ser ligeledes, at mindst tre gange så mange bruger deres læremidler og funktioner.

Behovet for digitale læremidler og hjælp til vejledning kan også mærkes hos Center for Undervisningsmidler (CFU), som har øget udlån og modtager adskillige opkald fra lærere og elever.

Flere andre forlag har også stillet digitale læremidler til rådighed. Det gælder for eksempel Forlaget Carlsen, Knoklepokle, Grammatip og Danmarks Matematiklærerforening. Ministeriet har i  samarbejde med branchen samlet en liste på emu.dk, hvor man kan søge inspiration (se faktaboks).

På grund af den massive stigning har de digitale løsninger ind i mellem har haft svært ved at følge med. Efter det har forlagene øget serverkapaciteten, nogle har stillet forskellige kø-systemer til rådighed til brug for situationer med lange ventetider mv.

Unilogin, som er et sikkert login fra ministeriet, der anvendes til portaler og digitale læremidler fra forlag og andre leverandører, er i denne uge dagligt anvendt dobbelt så mange gange som normalt. Tidligere på ugen blev der sat endnu flere servere ind til Unilogin for at nedbringe ventetiderne. 

Her finder du de gratis digitale læremidler og værktøjer

På emu.dk kan skolerne, ungdomsuddannelserne og flere voksenuddannelser finde eksempler på læremidler og værktøjer, som lærerne og eleverne kan få adgang til.
Skoler, ungdomsuddannelser og voksenuddannelser skal aftale adgang med forlagene.

Lærere og elever også finde gode råd om fjernundervisning på emu.dk

Spørgsmål og svar om coronavirus kan findes på www.uvm.dk/corona.