Hop til indhold

Obs: nyheden er opdateret den 05.01.21 med nye forældrevejledninger

Rigtig mange børn sidder lige nu derhjemme og skal logge ind i digitale læringsmidler, læringsplatforme og AULA på nettet. 

Styrelsen for It og Læring har netop udarbejdet to vejledninger til forældre, så de kan hjælpe deres børn med at logge ind, også hvis børnene har glemt deres brugernavn og adgangskode til Unilogin.

I en periode mandag morgen og formiddag oplevede mange brugere af Unilogin lange ventetider, eller at de ikke kunne logge ind. Problemet skyldtes markant andre brugermønstre, og der blev sat ekstra server-kapacitet på dér, hvor der var flaskehals-problemer umiddelbart efter, problemet var identificeret.

Systemet har haft normale svartider tirsdag, og styrelsen fortsætter med at følge situationen tæt. 

FAKTA – Hvad er unilogin?

Unilogin er en loginløsning, som Styrelsen for It og Læring stiller til rådighed for uddannelsesinstitutioner, så elever, lærere og forældre kan logge ind i digitale læremidler mv. Det kan sammenlignes lidt med et NemID for uddannelsessektoren, altså en loginløsning der kan anvendes på tværs af tjenester og uddannelsesinstitutioner.

Unilogin anvendes i hele uddannelsessektoren. Det anvendes mest i grundskolen og på ungdoms-uddannelsesinstitutionerne, men også på for eksempel professionshøjskoler.