Hop til indhold

Regeringen har den 11. marts besluttet, at elever og studerende på alle offentlige uddannelsesinstitutioner sendes hjem hurtigst muligt og senest fra fredag den 13. marts 2020 i foreløbigt to uger. Private institutioner opfordres til at gøre det samme. For kostelever skal det aftales lokalt, hvilke elever der kan blive på skolen, indtil skolen genåbner.

Alle offentlige skoler og dagtilbud lukkes fra mandag den 16. marts 2020 og i foreløbigt to uger. Kommunerne etablerer nødpasning. Bedsteforældre bør ikke passe børn, hvis de pågældende på grund af alder eller helbred er særligt sårbare over for COVID-19. Private institutioner opfordres til at gøre det samme. For efterskoler skal det aftales lokalt, hvilke elever der kan blive på skolen, indtil skolen genåbner. Regeringen opfordrer alle forældre og familier, der kan, til at holde børnene hjemme allerede fra i morgen.

Regeringens mål er, at elever skal have så meget undervisning som muligt i den periode, hvor man ikke skal møde fysisk op på sin skole.

Situationen udvikler sig løbende, og Børne- og Undervisningsministeriet vil fortsætte dialogen med sektoren og hurtigst muligt dele information med landets daginstitutioner og skoler.

Uddannelses- og daginstitutioner kan finde svar på ofte stillede spørgsmål om COVID-19 på uvm.dk/corona. Børne- og Undervisningsministeriet opdaterer løbende denne side med relevant information.

Du kan finde information samt spørgsmål & svar vedrørende sundhedsfaglige forhold omkring COVID-19 og de seneste nyheder og anvisninger fra de danske myndigheder på coronasmitte.dk.